Bewustzijn

Meditatie

Wat is Meditatie?

Mediteren komt van het woord meditare en betekent in het midden brengen. Medi = midden en tare = brengen. Het is de oefening van de aandacht om zich naar binnen te richten. Door te mediteren komen de activiteiten van de geest tot rust. In het dagelijks leven wordt onze aandacht naar buiten getrokken door onze zintuigen. De wereld houdt onze aandacht als het ware gevangen. Hierdoor identificeren we onszelf met wat de zintuigen waarnemen. Maar met onze aandacht kunnen we ervaren wie we in essentie zijn. Hoe meer we ontspannen en ons verdiepen in onszelf en hoe meer de geest tot rust komt, hoe dichter we bij het ervaren van onze essentie komen. We ervaren dan dat bewustzijn onze essentie is! Ons zelf is onze essentie en onze essentie is bewustzijn! De beoefening van meditatie is dus het ervaren van onze essentie, dit is universeel en gaat dus op voor iedereen. Het is dus niet gekoppeld aan enige vorm van religie.

lotus-150x150Meditatie lessen

Illuminousz biedt een starterscursus meditatie van 4 lessen. In de cursus komen verschillende technieken aan bod: Vipassana, Transcendente Meditatie, ademmeditatie, Mindfulness en geleide meditatie. De theorie over de techniek wordt kort besproken, waarna je uitgebreid kunt oefenen. Ter afsluiting is er gelegenheid ervaringen te delen en vragen te stellen.

Leren mediteren vergt oefening, vandaar dat Illuminousz oud-cursisten de mogelijkheid biedt na afronding van de cursus deel te nemen aan meditatietraining voor gevorderden.

Er zijn maar een beperkt aantal meditatiekussentjes, dekens en matjes aanwezig. Neem dus zo mogelijk zelf je eigen spullen mee. Voor thee en koffie wordt gezorgd.

Een nieuwe cursus start iedere 4 weken in Bunschoten. De kosten voor de Meditatie Starters Cursus bedragen € 99. Voor de reguliere meditatietraining biedt Illuminousz een tienrittenkaart aan voor € 165. Hierbij is de 10e les gratis. De tienrittenkaart heeft een geldigheid van een half jaar.

Startdatum

  • Donderdag 2 januari 2014 van 20.00 tot 21.30 uur
  • Maandag 6 januari 2014 van 14.00 tot 15.30 uur

Meer weten? Contacteer Marietta Brongers via mail of telefoon.
 
 

Share