Reintegratietraject

 
Illuminousz heeft een eigenzinnige kijk op begeleiding, coaching, training en reintegratie. Uw reintegratietraject is bij Illuminousz in zeer goede handen, omdat we werken met een grondige en unieke aanpak.

Illuminousz is gespecialiseerd in begeleiding van mensen met de diagnose ADHD, ADD, Burn-out, Bipolaire stoornis, PDD-NOS en andere autisme gerelateerde stoornissen. In de praktijk is gebleken bij Illuminousz dat mensen tot heel veel meer in staat zijn dan in eerste instantie doet vermoeden. Wij gaan uit van de mogelijkheden van de client!

De aanpak van Illuminousz onderscheidt zich door de unieke combinatie van individuele begeleiding bij persoonlijke transformatie processen, ontspanning- en meditatie training, sociale vaardigheid- en sollicitatietraining en een eventuele stageperiode. Illuminousz hanteert tevens een systeem benadering dit betekent dat ook de omgeving van de client in het proces wordt betrokken. Illuminousz kijkt verder dan de diagnose en zorgt voor transformatie op blokkerende gebieden. Door gebruik te maken van technieken uit allerlei stromingen zoals NLP, Opstellingenwerk, TM, emotioneel lichaamswerk, Helende reis, The Work en competentie gericht werken kunnen mensen hun innerlijke kracht hervinden en gaan weer functioneren. Door het zelfvertrouwen te vergroten en de innerlijke balans te herstellen, krijgen mensen weer zin in het leven en komen in beweging. Doelstelling is volwaardige participatie in de samenleving.

Door jarenlange ervaring als docent Omgangskunde op verschillende ROC`s is training op allerlei gebieden mogelijk. Onder andere ook trainingen gericht op ondernemerschap. Uitgangspunt is altijd het vinden van een geschikte baan die langdurig en met plezier blijvend kan worden volgehouden.

Verloop van het traject

Tijdens het intakegesprek gaat u inhoudelijk in op uw persoonlijke situatie en achtergrond en worden uw verwachtingen en mogelijkheden in kaart gebracht. Vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt waarin de te volgen stappen en tijdspad worden opgenomen. Daarna volgt een unieke training waardoor u beter zicht krijgt op uw kwaliteiten en valkuilen en komt u sterker in uw schoenen te staan. In de daarop volgende training is aandacht voor acceptatie van huidige situatie, persoonsprofiel, sollicitatiebrief en CV en sollicitatietraining.

In het laatste stadium gaat u de arbeidsmarkt verkennen. Indien mogelijk en wenselijk volgt een stage periode waarin u vaardigheden op kunt doen. Bovendien worden er regelmatige voortgangsrapportages gemaakt.

Kenmerken van coaching en training bij Illuminousz: maatwerk, grondig, diepgaand en zorgvuldig, persoonlijk en betrokken, vertrouwen, individuele begeleiding, professionaliteit, deskundigheid, creativiteit en veelzijdigheid. Trajecten bij Illuminousz zijn erop gericht om langdurige en blijvende plaatsing te verwezenlijken op een plek waar u zich goed voelt!

Gefeliciteerd met de mogelijkheid om een reintegratietraject te kunnen volgen!

Illuminousz helpt u graag om dit traject tot een succesvol einde te brengen!

Share

Leave a Reply