Bewustzijn

Meditatielessen voor beginners

In deze cursus meditatie voor beginners van 4 lessen van drie uur per keer, kun je kennismaken met verschillende meditatietechnieken, Vipassana, Transcendente Meditatie, Ademmeditatie, Mindfulness en geleide meditatie. Meditatie is een krachtig middel tot zelfinzicht, ontspanning en transformatie. Door regelmatig mediteren zijn er tal van voordelen te verwachten. Door de diepe rust in Meditatie lost diepgewortelde vermoeidheid en spanning op waardoor de algehele gezondheid, zowel mentaal als fysiek verbetert.
Je kunt dan beter ontspannen, stress verdwijnt, je slaapt dieper, concentratie verbetert, je hebt meer energie, depressies kunnen verdwijnen en je wordt weer gelukkig! In de workshop wordt de theorie over de technieken kort besproken, waarna we uitgebreid kunnen oefenen. Er is vollop gelegenheid tot het stellen van vragen en ter afsluiting is er gelegenheid ervaringen te delen.
Wat is Meditatie?
Mediteren komt van het woord meditare en betekent in het midden brengen. Medi = midden en tare = brengen. Het is de oefening van de aandacht om zich naar binnen te richten. Door te mediteren komen de activiteiten van de geest tot rust. In het dagelijks leven wordt onze aandacht naar buiten getrokken door onze zintuigen. De wereld houdt onze aandacht als het ware gevangen. Hierdoor identificeren we onszelf met wat de zintuigen waarnemen. Maar met onze aandacht kunnen we ervaren wie we in essentie zijn. Hoe meer we ontspannen en ons verdiepen in onszelf en hoe meer de geest tot rust komt, hoe dichter we bij het ervaren van onze essentie komen. We ervaren dan dat bewustzijn onze essentie is! De beoefening van meditatie is dus het ervaren van onze essentie, dit is universeel en gaat op voor iedereen. Het is dus niet gekoppeld aan enige vorm van religie.

Als u een vragen heeft bel gerust met Marietta op 0620148635 of mail info@illuminousz.nl

Share
Comments Off on Meditatielessen voor beginners